|
|
Lån  


 
Vedligeholdelse af træ
Træværk kræver omhyggelig vedligeholdelse. Man skal løbende sørge for at vedligeholde træværket.

En mild og fugtige danske vinter kan være hård ved træværket, og netop sådan et klima skaber gode vækstbetingelser for alger og andre former for belægninger, som kan nedbryde træet.

Forbered arbejdet ved at fjerne snavs, belægninger og lignende. Harpiks fjernes med en stålbørste eller en klud med sprit.

Alger og skimmelsvamp kan med tiden føre tid råd og svampeangreb. God rengøring er med til, at træbeskyttelsen kan få fat og dermed beskytte træværket bedre.

Selv om rengøringen tager tid, betaler den sig i det lange løb. Træbeskyttelsen holder bedre, og det varer længere tid, før du skal i gang igen.

Foråret er starten på sæsonen for træbeskyttelse, og den fortsætter langt ind i efteråret, hvis vejret ellers er tørt, og døgntemperaturen er over 5C. Generelt er det sæson, når træet ikke er for fugtigt, og vejret ikke er for vådt eller varmt. Det er ikke optimalt at male i direkte sol, fordi træbeskyttelse tørrer op, inden den når at trænge ordentligt ned i træet.

Luftfugtigheden må heller ikke være for høj, maksimalt 80 %. Derfor er det en god id at bruge en vejrstation, der måler temperatur og luftfugtighed. Træets fugtighed må højst være 18 %, og det måles mest præcist med en fugtighedsmåler.









Kategorier på sider:

Byggemarked MDF plade Spnplade Sav Byg dit eget trhus Gode rd ved byggeri af trhuse Kampagnetilbud Hvorfor trykimprgnere tr1111 Limtr Krydsfiner Byggeri Tr Stemmejern Masonit Vedligeholdelse af tr kser Fordele og ulemper ved trhuse Trlegetj


 Du er her: Træbyg - Netannoncer Træbyg -